Middle school intern Nico at HIIT

2013-04-22 19.56.08In Finland, there is a practice of middle school students doing a short term internship (TET) in work places. We had Nico, a 8th grader visiting us for one week. Nico wrote about his experiences with us:

HIITissä työskentely oli erilaista, koska minun tehtäväni vaihtelivat eri päivinä. Mutta silti se oli joka päivä kiinnostavaa ja hauskaa. Työnantoihini kuuluivat haastatteluiden puhtaaksi kirjoittaminen, kyselytutkimusten purkaminen tekstiksi ja oman Windows-phone applikaation tekeminen.

Tapasin paljon uusia ihmisiä ja jotkut heistä puhuivat englantia. Pääsin myös yhteen käyttäjätestiin, josta sain ilmaisen lipun elokuvateatteriin. Työtiloissa oli paljon säkkityynyjä ja sohvia, jotka tekivät paikasta hienon. Appcampuksen tiloissa oli myös pieni Angry Birds –huone, mikä oli täynnä Angry Birds –pehmoleluja.

Tapasin myös App Campuksen “gurun”, Teemu Tapanilan, joka oli hauska ja hyvä ohjelmoija. Hänen avustuksellansa me saimme tehtyä sen Window phone-applikaation ja ehkä jopa julkaisemme sen Markettiin.
Kävimme ruokatauolla läheisessä ravintolassa (jonka leivät olivat todella hyviä). Työskennellessäni opin jopa vähän C#-kieltä.

Sain tutustua uuteen käyttöliittymään, Kuplaan, jossa oli palloja joita pystyi liikuttelemaan 🙂 . Kiertelimme Matin kanssa eri työhuoneissa, joissa sunniteltiin hienoja asioita, kuten aivojuttuja, jossa ilmeiden avulla tietokone pystyi katsomaan käyttäjän mielentilan.

Työpaikalle tulo oli ehkä ainoa asia, jota jännitin. Menin joka päivä junalla Helsinkiin ja sieltä bussilla Espooseen ja takaisin. Työskentely oli hieno kokemus ja sain tietää, mitä kaikkea tutkijat tekevät. Tämän tekstin kirjoituksen jälkeen menen Matin kanssa keräämään 7. luokkalaisilta. Toivottavasti siitä tulee hauskaa.

My experiences of this internship were also positive, Nico was able to help with me on set of tasks on my todo lists and hopefully also learned a bit more on the stuff that we’re doing. I was so impressed that I’m planning to put out a requests for new interns too.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *